Ryby i owoce morza przez wiele osób uważane są za prawdziwy przysmak. Natomiast niektórzy zdecydowanie ich nie lubią. Bywa również tak, że ktoś chętnie kupuje ryby, ale nie może patrzeć na morskie skorupiaki i mięczaki. Jednak abstrahując od sprawy gustu kulinarnego na pewno warto je jeść. Jakie są właściwie powody, dla których w naszym menu nie powinno zabraknąć frutti di mare?
Ryż w kuchniach świata: Różnorodność odmian i ich zastosowania kulinarne.
Ryż to jeden z najbardziej uniwersalnych składników kulinarnych na świecie, będący podstawą diety miliardów ludzi. Jego różnorodność, zarówno pod względem odmian, jak i zastosowań kulinarnych, jest zadziwiająca. W tej rozprawie przyjrzymy się różnym odmianom ryżu oraz ich zastosowaniom w różnych kuchniach świata (https://e-spar.com.pl/kategoria/ryz/194). Basmati i Biryani – Indie i Pakistan Zacznijmy od Indii i Pakistanu, … Czytaj dalej